Om mig

Jag är en 39 årig kvinna som provat på många yrken under min resa genom livet. Idag jobbar jag helgskift på Volvo och har aldrig någonsin jobbat inom vården. Men jag har ganska stor erfarenhet av den svenska psykiatriska vården då jag själv har haft många depressioner och har gått på antidepressiva läkemedel. Min pappa vad alkoholist och deprimerad under många många år innan han till slut tog sitt eget liv.

Jag har även erfarenhet av beroende då min pappa var alkoholist och jag själv är sockerberoende. Jag lyckades dock gå ner 25 kg genom att lägga om min kost och genom att träna och har lärt mig att leva med mitt beroende även om det är en daglig kamp. Jag började läsa väldigt mycket om kost och det hjälpte mig väldigt mycket med att göra bättre val med vad jag stoppade i mig.   

Min introduktion till NADA kom så sent som våren 2017 då jag fick en tid till en KBT terapeut på min vårdcentral. Hon såg att det jag behövde var inte att sitta och prata med ytterligare en person. Jag behövde något annat och frågade om jag var villig att prova NADA. Jag hade aldrig hört talas om NADA men kände att ingenting hittills har hjälpt mig så jag har inget att förlora. Och det var en fantastisk upplevelse för mig. När jag sökte mig till vårdcentralen var jag så dålig att jag orkade knappt gå upp ur sängen om dagen. Jag klarade bara av det absolut nödvändigaste sen låg jag i sängen resten av tiden. Jag trodde att jag var fysiskt sjuk för jag mådde så dåligt men alla värden var hur bra som helst. Men efter några behandlingar med NADA började jag kunna gå upp när klockan ringde på morgonen. Jag orkade ta tag i de vardagliga sysslorna och jag hade energi över efter det. Jag fick bättre tålamod med mina barn. Och att känna att man har energi över efter allt det där efter man mått så dåligt är helt fantastiskt skönt. Tyvärr, eller ja kanske tur ändå, så fick min KBT terapeut en annan tjänst och det gick inte längre att få NADA där. Jag försökte hitta någon annanstans jag kunde få NADA på och hittade i Sölvesborg. Men det krävdes remiss och det var fullbokat. Jag sattes i kö men blev aldrig uppringd igen. 

Då började jag leta och se om det fanns någon kurs man kunde gå för att lära sig detta och hittade till min stora glädje det. Kajsa Landgren (finns länk till hennes hemsida) höll en kurs på sjukhuset i Kalmar och det krävdes inga förkunskaper. Jag gick kursen, blev färdig den 7 oktober 2017 och drog igång min lilla verksamhet i en vrå hemma i mitt hus på en gång. Och vilken respons jag har fått. Det har varit så roligt att få jobba med detta och träffa alla underbara människor och känna att jag faktiskt kan hjälpa många av dom.